Bár az eredeti receptben szederrel és fehérborral készült, nekem csak őszibarackkompót és rosé volt itthon, de ebből is jó végeredményt lehet kihozni.
A kompótot poharakba osztottam. A zselatinport a használati utasítás szerint 125 ml vízzel felforraltam kicsit és 5 percre félretettem, hadd hűljön (ha zselatinlapokat használunk, öntsük fel a bort forralás előtt ugyanennyi mennyiségű vízzel). Egy üveg rosét, 100 g cukrot és egy vaníliás cukrot, kis citromlével forraltam egy percig, majd miután kicsit kihűlt, hozzáadtam a közben kevergetés mellett kihűlt zselatint. A keveréket poharakba öntöttem, hogy szépen lefedje a barackokat. 3-4 órán át várt a hűtőben, miután teljesen megdermedt, tálalhattam.
A vendégek is dícsérték, hitegetem magam azzal, hogy okkal (hihi).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése