2010. november 19.

Egy különleges múzeum

Néhány éve jártam Amszterdamban egy rövid látogatás erejéig. Érdekes benyomást tett rám akkor a város, az építészete, csatornái és hangulata. A kötelező városnézés mellet volt időnk ellátogatni a Van Gogh Múzeumba és az Erotika Múzeumba is. Ez utóbbiba poénból mentünk be, miért is ne, ugye. Viszont ha akkor tudom, amit most tudok, akkor biztosan nem fizetem ki a nevetségesen magas jegyárat, hanem megnézem inkább a Táskamúzeumot. Méri blogján olvastam épp róla, és rettentően sajnálom, hogy ezt akkor nem láttam.

A múzeum gyűjteményét egy  Hendrikje Ivo nevű hölgy alapította, aki régiségkereskedőként került kapcsolatba az antik táskákkal, majd 35 éven keresztül gyűjtötte azokat. A múzeum teljes kollekcióját mintegy 4000 darab alkotja. A 16. századból származó különlegességektől kezdve kortárs dizájnerek és művészek alkotásai is kiállításra kerülnek. A weboldalon többmindent megtudhatunk magáról a múzeumról, de a kiállított darabokról is, a kollekció egy részét pedig online is megnézhetjük. Ide azt hiszem el szeretnék egyszer jutni az életben.

2 megjegyzés:

meri írta...

Thank you for the link to my blog!
I'm so sorry that google translation to Portuguese is so bad i can't understand your posts

Wassernixe írta...

Your blog is wonderful Meri, it`s a pleasure to share it :) and thank you for your post about the museum. The website is very inspiring.
I'm sorry that google translation from Hungarian doesn`t work. I need it sometimes too, my English isn`t the best :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...