2010. november 11.

Karácsonyozás

Nálam ezennel hivatalosan is elkezdődött a karácsonyi készülődés. Tudom, másokhoz viszonyítva talán kicsit késve, de nekem most érkezett el a pillanat. Pedig ma hétágra süt a nap és a szél ellenére kellemes idő van. Mégis. 
A jövő hétvégén nyílik a pozsonyi karácsonyi vásár, egy héttel advent kezdete előtt. Már beszéltünk róla, hogy kötelezően ellátogatunk oda. Mindenkinek jár egy pohár forralt bor vagy mézbor, egy tradicionális szlovák különlegesség, amit ilyenkor forrón árusítanak. Minden évben van törökmézes stand, ahol bárddal szelik a nagy tömb törökmézből az adagokat. Lesz sok finomság, a rétestől kezdve a sült kolbászig. Teljesen felvillanyozva érzem magam. És már várom a mindenféle kütyükkel teli standokat is, szinte biztos, hogy megajándékozom magam valami szépséges dísszel vagy ajándéktárggyal.
Azt meg tudom mutatni, mit vettem tavaly egy ékszereket készítő kézművesnél. Igazából egy pár ollós fülbevalót néztem ki magamnak először, az jobban illet volna hozzám, de valahogy mégsem tetszett. Szóval végül az evőeszközöket választottam, mert vicces. Bármelyik gasztroblogger megirigyelheti ;).


És hogy mások is karácsonyi hangulatba kerüljenek, megosztanák egy linket. Az egyik kedvenc blogom, a Creature Comforts írója egy különleges karácsonyi ajándékot állított össze nekünk, egy magazin formájában. A Le Gifted magazin az említett blogon átlapozható. Elképzelni sem tudom mennyi energiát, időt és főleg odaadást fektetett bele a munkába a blogger, ami a végeredményen látható is. Szerintem nagyon inspiráló.

 

3 megjegyzés:

Christine írta...

Tegnap már fel is állították a hatalmas karácsonyfát a téren, jól is mondta a nőci a híradóban: legközelebb alighogy elrakom a fürdőruhát, már jöhetek is a gyerekeimmel megnézni a faállítást:)
Nekem még nincs karácsonyi hangulatom, de már keresem azt a hangoskönyvet, amit decemberben reggelente fogok hallgatni a buszon/villamoson:) Na és persze a vásárt is, a "lokše"-t meg a "medovinát":))

Köszönöm az inspirációt!!

Wassernixe írta...

:) lehet, hogy igy lesz.
a fát már én is láttam, barkácsolgatnak is rendesen a faházikók körül. nekem a medovina túl édes, de minden más jöhet :D
hm, hangoskönyvben meg gondolkodom majd, hátha tudok vmi jót ajánlani ;)

Christine írta...

Tavaly a Karácsonyi éneket hallgattam Dickenstől, imádom Bodrogi Gyula hangját.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...