2009. május 1.

Könyvjelző

Mindenfélét szoktam könyvjelzőként használni, mint mindenki más is. Képeslapot, vonatjegyet, újságból letépett papírdarabkát. Igazából szinte bármily, általában papírból készült, kisméretű és lapos dolog megfelel e célnak. De néha pénzt dobok ki igazi - erre a célra készített - könyvjelzőre is. Van hogy az ember nem tud ellenállni valamiféle szép, de haszontalannak tűnő apróságnak, vagy könnyen helyettesíthető dolognak. A kétoldalon mágneses és virágos pedig nagyon hasznos ajándéknak bizonyult, garantáltan a helyén marad.


Könyvjelzőnek félretett papirocskák bújnak meg fiókok mélyein és kerülnek elő rég nem olvasott könyvekből. E saját kis gyűjteményt pótolnám ki a következő darabokkal, ha lenne rá módom. Mennyi lehet a postaköltség a tengerentúlról?

 


Dizájnos, madaras, rendkívül elegáns megoldás.  A régi jó odacsíptetem-módszer csak polcon vagy asztalon tartott könyveknél válik be igazán, de mindenképp látványos. Különleges szivemcsücskekönyveimet, mondjuk Kafkát, tüntetném ki azzal, hogy a fémes szépséget beleteszem.
Még egy kis nézegetnivalót idetennék. Különleges könyvjelzők gyűjteménye ez itt, régi és csodálatos darabokat nézhetünk meg többféle kategóriába sorolva. Pici kis ízelítő.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...