2011. április 6.

A tejeskávé színű vásznam


Megpróbálkoztam a vászonfestéssel és nagy kávéőrült lévén mi mást használhattam volna a festéshez, hát perszehogy kávét. Kissé foltos lett az anyag, de nem bánom, tetszik így is. Kellemes, világos tejeskávé színe lett, amolyan sok tej, kevés kávé színűre sikeredett.
Amint megszáradt, gyorsan bele is kezdtem egy hímzésbe. Tűpárna lesz belőle, kissé őszies színekkel, őszies mintával. Tavasz ide vagy oda, most ehhez volt kedvem. A rendetlen fonalgomolyagokat ne vegyétek figyelembe. Egyébként ez volt az első alkalom, hogy gyöngyfonallal keresztszemezek, nem osztott fonallal. Nem is olyan rossz. 
Egyébként nem tud valaki tanácsot adni, hogy hol tudok Coton á Broder fonalat venni? Anyukám fiókjában találtam egy keveset belőle, 16-os vastagság, három szálból áll és nagyon jó a blackwork technikához. Csak épp sehonnan sem tudom beszerezni. Esetleg ötlete valakinek?

2 megjegyzés:

Monika írta...

Már most látszik,hogy szépséges lesz!
Fonal tekintetben nincsen ötletem,sőt, eddig nem is hallottam ilyen fonalról.:(

Wassernixe írta...

Köszönöm. Szerintem ha teszek fel egy képet a gomolyagról, tudni fogod melyik is az, biztosan más néven ismered. Már majdnem készen van a tűpárna, csak össze kell varrni, úgyhogy lesz nemsokára kép róla :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...